tisdag 8 oktober 2013

Undvik jet-lag

Tips på hur du kan slippa din jet-lag
       Flyger över molnen medan solen är på väg ned, fotograf Michaa Krakowiak


Det är lätt att känna sig mör efter en långflygning. Sömnen rubbas lätt, luften är torr i flygplanet och det är många timmar där man bara sitter stilla. Här kommer några tips på vad du kan göra för att slippa känna av jet-lag'en när du kommer fram:

  • Drick mycket vatten. Luften i planet gör att man lätt blir uttorkad. Vatten är ett mycket bättre och effektivare alternativ än kaffe, thé, läsk och juice. Alkohol ska du helst undvika, då det inte alls hjälper mot uttorkning.
  • Använd komfortprylar. En skön nackkudde, ögonbindel, öronproppar och kompressionsstrumpor kan göra stor skillnad på hur du upplever flygningen. Gör det så skönt som möjligt för dig så att du kan koppla av och sova ordentligt när du behöver.
  • Rör på dig. Gå fram och tillbaka i gången, sträck på dig och stretcha lite. Kompressionsstrumpor är ett bra hjälpmedel för att hålla igång cirkulationen i benen, men det är ändå bra att röra på benen för att slippa svullnader i fötter och vader.
  • No-Jet-Lag. Tabletter med naturliga ingredienser som intas under flygningen. Hjälper till att lindra symptom av jet-lag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar